Pánové, na velikosti nezáleží.

Jen si vzpomeňme na nezapomenutelnou hlášku z filmu Sněženky a machři, když Mácha obdivuje Cabadaje,   

I MY muži jsme od určitého věku přesvědčováni o tom, že velikost muže je odvislá nejen od velikosti svalů, šíře ramen, tvrdosti pěstí, konta, auta, ale zejména penisu. V tomhle iluzorním přesvědčení vyrůstá mnoho mladých mužů, kteří jsou pro to schopni udělat cokoliv, aby získali obdiv nejen žen.

 

A teď si představme, že ženám v podstatě jde o něco úplně, ale úplně jiného. My si totiž zaměňujeme pojem sex s pojmem milování. Muž dobře ví, co pojem sex znamená. Probudí se v něm pravěká touha zmocnit se kořisti – ženy, vybít svoji přirozenou potřebu a tím to končí.

 

Je ale tohle touha a potřeba ženy? Není. Ženě ve své podstatě nejde o primární sex, ale o MILOVÁNÍ. Pánové, to je něco úplně, ale úplně jiného než to, na co jsme zvyklí a k čemu jsme byli vedeni.

 

Milování nás nikdo neučil, ve škole byla sexuální výchova (ne výchova milování) a to vůbec nemluvím o pornu, kde se více méně každý muž prvně seznámí na vlastní oči se sexuálními praktikami, které přijme za své. Tak si naplňuje své sexuální představy a má za to, že jsou i představami žen.

 

A problém je na světě. Myslím tím z dlouhodobého pohledu. Netvrdím, že ženám se sex nelíbí, ale to je jen povrchní fyzická stránka věci. Ženám jde nejen o fyzickou stránku věci, orgasmus, ale hlavně o niterní prožitek, spojení dvou milujících se bytostí, které společně prožívají společnou radost z fyzického kontaktu.

 

A v tomhle případě, pokud muž dokáže se svojí ženou vzájemně uspokojit a naplnit niterní potřeby - jemné doteky, láskyplná slovíčka, prožívání radosti z kontaktu - zjistí, že na velikosti opravdu, ale opravdu nezáleží.

 

Záleží právě na souznění dvou milujících se Duší, na prožitku poznávání jeden druhého, kdy přestaneme vnímat tělo druhého jen jako sexuální symbol.

 

A o tom to je.

 

Z myšlenek a prožitků sepsal: Chalupský Pavel

 

Autor: Pavel Chalupský | pondělí 26.6.2017 8:03 | karma článku: 12,16 | přečteno: 422x
  • Další články autora

Pavel Chalupský

Jsou lidé, jsou věty...

18.3.2024 v 7:24 | Karma: 8,88

Pavel Chalupský

Nestěžujme si.

14.3.2024 v 7:14 | Karma: 7,65

Pavel Chalupský

I tohle je radost.

12.3.2024 v 7:20 | Karma: 8,97

Pavel Chalupský

Ach, ta naše očekávání.

11.3.2024 v 7:14 | Karma: 7,59