Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Úzkost - obava - strach - zloba - hněv - nenávist - agresivita a žárlivost tj. základní posloupnost emocí pramenících z nechápání. Není na nich nic dobrého, ani zlého. Vše je jen vývojové. Ani paní Sylva si ke své škodě neuvědomuje, že zabíjení v obraně nebo za svobodu má jen jeden motiv - a tím je onen gradient strachu.

0 0
možnosti
Foto

R^obojí má souvislost s neznalostí a nepochopenímR^

0 0
možnosti

Za prvé - mluvte o sobě, nikoliv o "lidech"...ano, jsou takoví, o jakých píšete, ale jsou i jiní, ve kterých současná společnost žádné strachy nevyvolala a ovládat se nedávají.

A pravdu nemáte ani v tom, že lidé se zabíjejí proto, že druhého nenávidí. Opět - jsou takoví, ale jsou i jiní, kteří zabíjejí buď na svou obranu, nebo v rámci boje za svobodu své země - a k protivníkovi přitom necítí žádnou nenávist, stejně jako třeba profesionální vojáci, kteří jen plní rozkaz, aniž by k tomu, koho zabíjejí, měli nějaký citový vztah

2 1
možnosti
BK

V, děkuji.......

0 0
možnosti
  • Počet článků 706
  • Celková karma 12,31
  • Průměrná čtenost 369x
Zápisník vnitřního zpravodaje.

Pracoval jsem 31 let jako policista. Tuto práci jsem vnímal jako službu pro občany. Po odchodu od policie jsem se začal hlouběji zamýšlet nad podstatou lidského bytí a života na Zemi, vztahu k přírodě, vztahům mezilidským a partnerským. Nechci kohokoliv poučovat, jenom nabízím jiný, trochu neotřelý pohled na daná témata.

Seznam rubrik