Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pokud pozoruji jako chodec i jako řidič tak ten jeden malinkatý pohyb jednoho prstu levé ruky je obtížně zvládnutelný pro řidiče vozů všech značek, cenových hladin i stáří - blinkr se prostě nepoužívá.

Každý den potkávám při procházce se psem jednoho řidiče ve staré Felicii co po okolí něco asi rozváží a pokud ho potkám někde kde odbočuje ještě nikdy jsem jeho blinkry neviděl v provozu. Za volantem takové "miluju" hlavně když vjíždím na kruhový objezd, jako pěšák když chci přejít a on najednou odbočí (myšlena křižovatka bez přechodů) nebo se přejít rozhodnu a on začne odbočovat do mé dráhy.

0 0
možnosti

J22a27n 45R60á79ž

13. 7. 2017 15:23

Co se týká "blinkrů", tak v Rakousku je běžná pokuta za nedání blinkrů 100Euro. Je opravdu potřeba dávat pozor při odbočování a když automat blinkr vypne , tak hned znovu zapnout. Když policista hlídající u přechodu nevidí že blikáte při odbočení, pokuta vás nemine a nějací kamarádi nic nevyžehlí. Dokud se nezaplatí, tak doklady od vozu zůstávají u policisty.

0 0
možnosti

Zdravím a děkuji za názor. Je opravdu vhodné vystoupit z auta a stát se alespoň na chvíli chodcem, nebo cyklistou. Vidět a zažít silniční provoz z jiné perspektivy, než z té za volantem. Ch.

0 0
možnosti
  • Počet článků 706
  • Celková karma 12,31
  • Průměrná čtenost 369x
Zápisník vnitřního zpravodaje.

Pracoval jsem 31 let jako policista. Tuto práci jsem vnímal jako službu pro občany. Po odchodu od policie jsem se začal hlouběji zamýšlet nad podstatou lidského bytí a života na Zemi, vztahu k přírodě, vztahům mezilidským a partnerským. Nechci kohokoliv poučovat, jenom nabízím jiný, trochu neotřelý pohled na daná témata.

Seznam rubrik