Diskuse

Je Bůh Láska?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

Já to chápu tak, že láska je součástí Boha. Jako jeho zásadní vlastnost. Možná se mýlím, ale doufám - z celého srdce věřím - že ne. Pěkné úterý. V

0 0
možnosti
PC

Zdravím. Obojí se nevylučuje:) Ch.

0 0
možnosti
PC

Zdravím a děkuji za názor. Ch.

0 0
možnosti
JS

Děkuji za přemýšlivý článek.

Dovoluji si nabídnout, co o Bohu a lásce píše Bible. Například v Prvním Listě Janově se dočteme toto: " "Boha nikdy nikdo neviděl, ale jestliže se milujeme navzájem, Bůh v nás zůstává a jeho láska v nás dosáhla svého cíle."

Stejně krásná je další citace ze stejné knihy: "Bůh je láska, a kdo zůstává v lásce, v Bohu zůstává a Bůh v něm."

A do třetice mohu dodat další citaci ze stejné knihy: "Kdo nemiluje, nepoznal Boha, protože Bůh je láska".

Jak vidíte, Vaše myšlenky vykazují pozoruhodnou shodu s tím, co o Bohu říká Bible.

Na závěr bych si dovolil citovat verše z biblického Prvního listu Korintským: "Kdybych měl dar proroctví, rozuměl všem tajemstvím a obsáhl všecko poznání, ano, kdybych měl tak velikou víru, že bych hory přenášel, ale lásku bych neměl, nic nejsem. A kdybych rozdal všecko, co mám, ano, kdybych vydal sám sebe k upálení, ale lásku bych neměl, nic mi to neprospěje. Láska je trpělivá, laskavá, nezávidí, láska se nevychloubá a není domýšlivá. Láska nejedná nečestně, nehledá svůj prospěch, nedá se vydráždit, nepočítá křivdy. Nemá radost ze špatnosti, ale vždycky se raduje z pravdy. Ať se děje cokoliv, láska vydrží, láska věří, láska má naději, láska vytrvá. Láska nikdy nezanikne. Proroctví – to pomine; jazyky – ty ustanou; poznání – to bude překonáno."

4 0
možnosti
PC

Zdravím a děkuji za názor i citace. Ch.

0 0
možnosti
MB

S pojmy lze pracovat donekonečna. Zamilovanost - stav příjemné pomatenosti. Láska , stále podstupeň toho opravdového. To opravdové pak - Vážit si někoho - něčeho. Pak, předpokladem všeho, je určit váhu sebe sama ! Žádný narcismus, naopak, přijmout nepřekročitelné hodnoty. Každého lze ošálit - sám sebe nikdy ne. Logicky, pak zbudou opět pojmy, zamilovanost a láska . Lze si Boha vůbec vážit ? :-)

0 0
možnosti
PC

Zdravím a děkuji za názor. Jak si vážíme sami sebe, tak si vážíme i Boha. Ch.

0 0
možnosti
PK

Jo tak to je v životě pro mě, nemusím mít ke své víře stádo kněží a bohatě zdobené stánky a politické strany podporované Vatikánem a dogma .....R^.

0 1
možnosti
LV

Mat.18:20.... Ježíš řekl: Nebo kdežkoli shromáždí se dva neb tři ve jménu mém, tuť jsem já u prostřed nich.

0 0
možnosti
  • Počet článků 706
  • Celková karma 12,31
  • Průměrná čtenost 369x
Zápisník vnitřního zpravodaje.

Pracoval jsem 31 let jako policista. Tuto práci jsem vnímal jako službu pro občany. Po odchodu od policie jsem se začal hlouběji zamýšlet nad podstatou lidského bytí a života na Zemi, vztahu k přírodě, vztahům mezilidským a partnerským. Nechci kohokoliv poučovat, jenom nabízím jiný, trochu neotřelý pohled na daná témata.

Seznam rubrik