Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IN

Karma, kritické, ale sarkasmus vynikající. Ach jóó, není to dnes, jako když si náš pradědeček prababičku bral.:-) V některých rodinách byla i trochu bída, muselo se velmi šetřit s korunkami, ale dětí byla mnohdy plná "sednice". Ale to bylo ještě před 2. světovou válkou, viz filmy z první republiky. Dnes by se měly děti vychovávat skromněji, nikoliv v nadbytku všech tech. vymožeností, ale jde to ztuha, pokrok se nedá změnit. Zlaté časy ndbytku vedou ke zhýčkanosti.

0 0
možnosti
RE

Nesnášim plýtvání jídlem a zadlužování. Nemohu se dočkat, až vypadnu někam do divočiny bez TV:) Ale pěkně, výstižně sepsáno!R^

0 0
možnosti
RP

Víte co je zajímavé? Donutil jste mě zapřemýšlet kdo z mého příbuzenstva a ve svém okolí má jen jedno dítě. Většina těch čtyřicátníků mají svůj byt nebo domek, dvě auta, jezdí na dovolenou jak k moři tak i po Čechách...ale nikdo nemá jen jedno děcko. Tak to nevidím špatně.

2 0
možnosti
LB

Když se rozhlédnu po svém okolí, vidím rodiny vysokoškoláků, kteří mají osm dětí, jiní mají potomků pět nebo tři. Rodin s jedním dítětem moc neznám.

1 0
možnosti
MS

R^ Je dobře, že se začíná diskutovat o tom, jestli je svoboda omezena splátkovým kalendářem. Samozřejmě ta první volba je svobodná. Buď si půjčíte, nebo ne a půjdete k majetku starou cestou prarodičů. V okamžiku půjčení je pak další budoucí rozhodování svázáno v závislosti na výši půjčky.

Také je dobře, že se začíná diskutovat o tom, jestli musí mít váš potomek všechno, aby jste nejen v jeho očích, ale také očích jeho babičky, která mu tablet klidně koupí, nebyl za špatného rodiče.

1 0
možnosti
MB

Není špatných dětí - Je pouze špatných rodičů. Dítě funguje na identických principech Banky! Co jsme výchovně kapitálově vložili - To se nám s úroky vrací. Pravda, doba se mění - to je zase ta inflace, znehodnocování našeho Vkladu! Ten, kdo nedbá pravidel - To pozná sám na sobě. On i nechtěnně sděluje svému potomku, že rodič, žádnou hodnotu nemá . No když nemá - tak nemá ... :-)

0 0
možnosti
MS

To je sice pravda, ale někdy je taky špatných prarodičů, kteří ignorují nastavená pravidla a vnukovi koupí co si zamane na truc rodičům.

1 0
možnosti
PK

Tak udělejte přeci synkovi radost a splňte mu jeho přání...;-D

2 0
možnosti
Foto

Tomu se říká odpovědnost za svůj život... jaký si ho kdo udělá, to má...

2 0
možnosti
  • Počet článků 706
  • Celková karma 12,31
  • Průměrná čtenost 369x
Zápisník vnitřního zpravodaje.

Pracoval jsem 31 let jako policista. Tuto práci jsem vnímal jako službu pro občany. Po odchodu od policie jsem se začal hlouběji zamýšlet nad podstatou lidského bytí a života na Zemi, vztahu k přírodě, vztahům mezilidským a partnerským. Nechci kohokoliv poučovat, jenom nabízím jiný, trochu neotřelý pohled na daná témata.

Seznam rubrik