Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tedy z některých komentářů zde mi není hezky u srdce. Každopádně asi žiju v jiném světě. Stalo se mi 3x, že člověk v mé blízkosti upadl, nikdy jsem nestihla pomoci, byla jsem "daleko" třeba 30 metrů, a lidé kteří stáli blíž stihli pomoci dřív a já bych pouze překážela. MHD jezdím denně. Když nastoupí starší člověk, stojí pouze v případě, že vysloveně stát chce (několikrát odmítne nabídku uvolnění místa) nebo jsou prostě sedící v tramvaji starší než přistoupivší. Ano někdy se stane, že mladší místo neuvolní, ale nikdo z nás není věštec a nemá oči kolem dokola hlavy, aby neustále sledoval všechny směry, kde se může starší jedinec vyskytnout. Nevím kde se berou historky o lidské lhostejnosti, já se s ní reálně setkávám skutečně velmi výjimečně. I k těm opilým pobudům se vždy někdo skloní aby se ujistil, že nepotřebují pomoc..... Čím to je nedokážu říct, možná prostě každý přitahuje takové věci jaké má v sobě, nebo si pamatuje schválně jen to špatné, nevím....

0 0
možnosti

Chci věřit že to je normální! Čím bychom se jinak odlišovali od ostatních živočichů? Křičím s Vámi - "Je to normální!". :-)

0 0
možnosti

Zdravím a děkuji za názor, který si snad babička přečte:). Přeji...Chalupský Pavel

0 0
možnosti

Myslim si, ze babicka mela pravdu. ;-(

0 0
možnosti

Zdravím a děkuji za názor. Přesto věřím. Přeji vše dobré. Chalupský Pavel.

0 0
možnosti

Pravdu máte Vy pane Chalupský, normální lidské jednání není lhostejné ke druhým. Dokonce i delfíni prý pomohli topícímu se malému zraněnému žraloku, pomohli mnoha lidem díky své přirozenosti.

V lidské společnosti dnes převládá divná ideologie, která odmítá rozlišovat dobro a zlo, lež a pravdu. Některé skupiny lidí se samy označují za dobré, druhé tak odsuzují do druhé skupiny - zlých. Možná dnes mnozí naletěli té mediální lži. Ale protože zlo není logické, ani lidské, jistě se s ním časem vypořádáme. Ne s lidmi, kteří mu naletěli, ale očištěním medií a dalších prostředků, které chytají lidi do svých pastí.

0 0
možnosti

Zdravím a děkuji za názor. Velice krásně jste to napsal a vystihl. Přeji.......Chalupský Pavel

0 0
možnosti

Ujala jsem se dezorientované paní s cukrovkou a zavolala jsem jejího manžela. Také jsem chtěla pomoci paní, která ležela na chodníku. Ta začala ječet a nadávat. Přiběhl její manžel a mně se naštěstí podařilo ujet. Takže R^ i Rv.

0 0
možnosti

Zdravím a děkuji za názor. Přesto si myslím, vytrvejme a nenechme se odradit:)

Přeji......Chalupský Pavel

0 0
možnosti

Děkuji Vám! Pro někoho to je samozřejmost, že pomůže...většinou byl k tomu veden a vychován, do toho patří i úcta ke stáří....

0 0
možnosti

Zdravím a děkuji za názor. Přesně jste to vystihla. Přeji.......Chalupský Pavel.

0 0
možnosti

Není to tak zlé, vzpomeňme si třeba, jak rychle přispěli lidé mladé ženě na rekonstrukci obličeje. Některé dobré skutky nejsou vidět.

0 0
možnosti

to není stejné, většina co přispěla, by si té paní prostě nevšimla...věřte tomu....

0 0
možnosti
Foto

V době mládí babičky to zřejmě NORMÁLNÍ bylo, ale dnes bohužel NE. Babička správně usoudila, pochválila Vás za pomoc - a proto má pravdu. V dřívějších dobách se většina lidí chovala jinak než dnes. Byli slušnější a soucitnější. Cynismus, který dnes často převládá, byl považován za špatnou lidskou vlastnost. Dnes si často (ve velkých městech) ani nevšimnou člověka. který upadne, leží na zemí, možná má infarkt, ale oni si myslí, že je opilý - a že mu to patří. Tedy shrnutí: Babička měla pravdu. Díky za článek. R^

1 0
možnosti

Nevím, jak moc je to normální, ale je do dobré. Určitě je fajn posílat takové činy do oběhu. Věřím v jejich řetězové pokračování.

2 0
možnosti

Zdravím a děkuji za názor, se kterým plně souhlasím a proto tak činím:). Chalupský Pavel. PS: I drobné dobro zlepší svět.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS