Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je zlé, stát se sirotkem kdekoliv. A čtyřicet není velký počet. Asi každému je jasné, že bychom je přijmout mohli bez jakýchkoliv ztrát. Jsou to děti. Ale já čtu v novinách jen o tom, že jsou to sirotci. Tečka. Žádné další bližší informace o nich. Na druhé straně denně vidím v okolních zemích záplavy migrantů "dětí bez rodin", kteří se za děti vydávají, jsou zcela schopni se sami uživit nejen v cizině, ale určitě i doma a přesto o sobě tvrdí, že jsou děti a sirotci. Tyto "děti" humánní lidé v zemích, kam přijdou přijímají a pak zjišťují nejen pravdu, ale i to, že ti lidé nejsou ochotni přijmout kulturu země, do které prchají a ani se do čehokoliv, kromě sociálních dávek zapojit. To už není o humanitě, ale o jejím zneužívání. A tak se začnu zamýšlet nad 40 sirotky až budou každý z nich prověřen a budu mít o nich nějaké informace. Neměli bychom přijímat cizince, kteří lžou, kradou a chovají se násilně i kdyby byli bez rodin. Ta 40 miliard pro ČR - já osobně bych byla raději bez dotací z EU a žila skromněji. Myslím, že přijde doba, kdy za ni EU bude něco tvrdě vymáhat. A líbit se nám to nebude. Když se nad tím zamyslím, máte pravdu, není tak docela 40 jako 40, ale jsou jisté společné rysy. Zdravím pane Chalupský.

1 0
možnosti
TD

Já měl za to, že ty miliardy, které nám a dalším chudším zemím EU moudře přiděluje, mají sloužit k tomu, abychom se pozdvihli na jejich úroveň - a potom se sami staneme plátci. Dokonce k tomu bodu rychle směřujeme. Takže tady historicky byla jasně daná kritéria, podle kterých se rozdělují dotace jednotlivým zemím EU - dá se to chápat jako analogie sociálních dávek.

A najednou někdo přijde a začne emocionálně vydírat ve stylu "když dostáváte peníze, tak koukejte brát i uprchlíky, to jste křesťani?" - to Vám jako přijde v pořádku? Takže klidně půjdete třeba za matkou na mateřské a začnete jí prudit, že když bere od státu rodičovský příspěvek, který se jí navíc teď zvýší, tak že by si ale měla vzít nějaké dítě z dětského domova?

Tohle přece není správně. Aby nedošlo k mýlce - každý ať si koná dobré skutky podle svého přesvědčení! Ale nepleťme do toho nesouvisející peněžní toky, to je hnusná manipulace. Jo, pokud se EU dohodne, že v budoucnu bude příjem dotací podmíněn přijímáním uprchlíků, tak to bude jiná. Jenže potom už by to od EU nebyl takový úžasný "dar", že ano...

2 0
možnosti
PC

Zdravím a děkuji za názor. Mám takový jaký jsem uvedl a nevidím analogii s rodičovským příspěvkem. Chalupský Pavel

0 0
možnosti
Foto

Je to tak, brát ano, dávat ne. Určitě existují výpočty ohledně toho, kolik lidí by naše země ekonomicky i jinak zvládla. Je už snad zbytečné psát, že při přijímání potřebných jistě existuje nějaký "lustrační" proces. Že určitá kulturní a etnická rozrůzněnost je pro každou pokročilou zemi přínosem. A že když máme nějakou dohodu a odmítáme ji plnit a pouze ji chceme zneužívat, zaděláváme si na průšvih (ačkoli humánní hledisko je samozřejmě důležitější). Černobílistům to nevysvětlíte.

Hezký den.

0 3
možnosti
PC

Zdravím a děkuji za názor. Nechci svými názory nikoho přesvědčovat, jen se nad nimi zkusit zamyslet, zda na nich něco není jiného. Chalupský Pavel

0 0
možnosti
  • Počet článků 706
  • Celková karma 12,31
  • Průměrná čtenost 369x
Zápisník vnitřního zpravodaje.

Pracoval jsem 31 let jako policista. Tuto práci jsem vnímal jako službu pro občany. Po odchodu od policie jsem se začal hlouběji zamýšlet nad podstatou lidského bytí a života na Zemi, vztahu k přírodě, vztahům mezilidským a partnerským. Nechci kohokoliv poučovat, jenom nabízím jiný, trochu neotřelý pohled na daná témata.

Seznam rubrik