Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nedávno jsem slyšela, že dnes stačí umět v jakémkoliv jazyce tak 200 slov a pak je křičet na netu dlouho a nahlas. Dříve nebo později upoutáte pozornost a jen o to vlastně jde. Bohužel. Už Goebels věděl, že opakovaná lež se stává pravdou. A v tomhle mumraji, že by bylo slyšet filosofa? Skutečného filosofa, kterého zajímá pravda o vývoji člověka a jeho chování...? Dokonce takového, který by nahlas kritizoval??? To by vzdal možná i Sokrates. Hlavně že máme tisíce a tisíce vystudovaných vysokoškolsky odekorovaných sociologů, politologů, odborníků na "udržitelný rozvoj". Ti jsou všude, prý všechno umí, zatím od nich jen slyším plno floskulí. Slovo etika se dnes používá nejčastěji ironicky a zní jako nadávka. Máme zářné 21. století po 72 letech světového míru. Sokrates by si zahalil tvář a možná by ten jed odmítl - pro koho by měl proboha umírat???

0 0
možnosti

Po dlouhe dobe jsem dal karmu za clanek, pane Pavle Chalupský. Snad jen za cast, ale je to presne. "Sokrates zemrel s presvedcenim o sve pravde".

Je opravdu povazlive jen znat pocet tech studentu filozofie. Obor, ktery nema presnou liniji vyuziti a presto je prave dnes dulezity pro urcovani cesty do budoucna. To co se deje dnes ve svete, to neni cesta na nasledovani.

Kritizuji ty nase jiz vystudovane "doktory filozofie", s praktickou znalosti dnesniho zivota, ale neslysim (nebo nectu) sebemensi pohled nektereho z nich. Je treba slyset kriticke slovo o organizaci statu, jeji upravy, jeji upresneni pro lepsi vnimani ukolu statu. Sestaveni struktury silne konzervativnuiho statu a moznosti poukazat na odchyleni od tohoto systemu.

Je zde take nutnost techto absolventu, vysvetlit a poukazat na zaklady demokracie, jeji ustupky prinasejici nespokojenost a nekdy i poboureni. To by melo byt jejich povinosti se zucastnovat teto siroke diskuze i s laiky, kteri maji zajem na teorijich zakladu souziti.

Za tu dobu tech 32 let, zde nebylo diskuzi o zitrku a co odstranit z minulosti.

Poznamka k nekteremu, ktery vystopi s teorii zivota v budoucnosti, ujistuji, ze neskonci jak ten Sokrates 2800 let pred nim.

1 0
možnosti

Zdravím a děkuji za Váš názor. Doplnil jste mě výstižně. Děkuji a zdravím. Chalupský Pavel

0 0
možnosti

Jen tak jsem si - na rozdíl od Vás - prolistoval stránky FF UK. Plánovaný počet přijatých uchazečů na obor Filozofie pro šk. r. 23/24 - 50 pro stupeň bakalář, 15 pro navazující stupeň magistr.

Tolik k Vašim deseti tisícům filozofů na FF UK. Oni tam ti studenti nestudují jen filozofii, pane Chudáčku, ale celou řadu oborů, včetně učitelských.

Příště prosím nevyzobávejte jen to, co se Vám hodí.

0 0
možnosti

Zdravím a děkuji za názor. Omlouvám se, to jsem netušil. Našel jsem si počty na FF. Jinak se pane nejmenuji Chudáček, ale Chalupský. Chalupský Pavel. Už 64 let:));-) Přeji vše dobré.

0 0
možnosti
Foto

Pjér la Šé'z.

Ale v televizi ho nečekejte, tenhle systém je nastaven trochu jinak...

1 0
možnosti

Zdravím a děkuji za názor. Není ani v TV, ani v rozhlase, myslím ČRo. Proto TV nevlastním, mám jen rádio:). Přeji....Chalupský Pavel

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS