Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rozum má tu ve větší, tu v menší míře každý člověk. Moudrost jen někteří a máte pravdu, u těch jde ruku v ruce s moudrostí skromnost a pokora. Zdravím pane Chalupský dobře jste to napsal. R^:-)

0 0
možnosti
Foto

Moudrost spočívá v pochopení přirozeného řádu jehož lze dosáhnout pouze dobrovolnou spoluprací. To co jste napsal, že je moudrost, je právě jeho nepochopení.

0 0
možnosti
PC

Zdravím a děkuji za Váš názor. Přeji...Chalupský Pavel

0 0
možnosti
JH

J54a94n 49H93a31r75v40a14n

8. 12. 2022 10:15

"Soudím tebe podle sebe" - platí a vždy bude platit.

Takže pro hlupáka je zase jen hlupák ten správný :-/

0 0
možnosti
JK

Člověk moudrý musí být v šílené depresi. Nemůže nám říci, že je moudrý a tím pádem nás může všechny zachránit. Naopak se nám ženou do čela teatrální tupci s přerostlým egem, kteří hlásají, že nás zachrání a přitom jde o sociopaty, kteří preferují jen a jen sebe. Je jen na nás, zda jsme dostatečně moudří a odešleme samozvané zachránce do zapomnění.

1 0
možnosti
PC

Zdravím a děkuji za Váš názor. Myslím si, že člověk moudrý, má takový vnitřní přesah, že ho záležitosti běžného světa nedokáží uvést do deprese. Má nadhled na věcí a vidí trochu dál než běžný jedinec. Souhlas, že je jen na nás, koho si zvolíme do tzv. čela, ale nesmíme si nechat vzít svoji osobní moc. Tu nesmíme nikomu odevzdat. Ta náleží jen nám samotným. Nezapomínejme. Jinak se staneme ovčany. Přeji...Chalupský Pavel

0 0
možnosti
  • Počet článků 706
  • Celková karma 12,31
  • Průměrná čtenost 369x
Zápisník vnitřního zpravodaje.

Pracoval jsem 31 let jako policista. Tuto práci jsem vnímal jako službu pro občany. Po odchodu od policie jsem se začal hlouběji zamýšlet nad podstatou lidského bytí a života na Zemi, vztahu k přírodě, vztahům mezilidským a partnerským. Nechci kohokoliv poučovat, jenom nabízím jiný, trochu neotřelý pohled na daná témata.

Seznam rubrik