Pavel Chalupský

I my jsme ekonomickými migranty.

12. 07. 2017 8:23:45
Dobře vím co je vosí hnízdo. Dobře vím co je sršní hnízdo. Přesto se pokusím tahle hnízda lehce rozdráždit. Uvidíme. Nejsem alergický na vosí píchnutí. Jsem jen lehce "alergický" na lidskou malost. Tak jdeme na to.

Podotýkám, že se budu zamýšlet pouze nad pojmem ekonomičtí migranti, ne jeho dalšími konsekvencemi. Tohle téma se nese našim, nejen českým prostorem již několik let. Ať jsou z východu, či jihu, probouzí v nás ty nejnižší lidské pudy.

Uvědomujeme si ale to, že i my jsme ve své podstatě ekonomickými migranty?

Taky si měnil v životě zaměstnání? Dostal si lepší pracovní nabídku a využil ji? Pak jsi také ekonomický migrant. Ať jsi zaměstnanec či podnikatel, vždy využiješ lepší pracovní, či obchodní nabídky. Ať finančního, či benefitního rázu. Je to přirozené. Co je člověk člověkem, jde za lepšími ekonomickými a tím pádem životními podmínkami, v té době lovišti.

Uvědomujeme si, kolik našich spoluobčanů, kamarádů, známých, odešlo samozřejmě za lepším finančním ohodnocením pracovat do zahraničí? Přejme jim to. Podle určitých statistik jsou jich statisíce. Jen lékařů a zdravotních sester odešly tisíce. I tohle jsou ekonomičtí migranti. I my máme možnost využít volného pracovního trhu.

Ptám se tedy proč se zvedá taková vlna odporu proti ekonomickým migrantům z tzv.třetích zemí. Také jdou za lepším finančním ohodnocením, za lepším životem, za svým snem jako mnozí naši čeští ekonomičtí migranti.

Přejme jim to. Jinak v sobě budeme stále pěstovat svoji lidskou malost.

Z myšlenek sepsal: Chalupský Pavel

Autor: Pavel Chalupský | karma: 17.74 | přečteno: 1333 ×
Poslední články autora