Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

D33o46r34a 15V77e13s48e49l83á

28. 10. 2019 17:31

Pane Chalupský, ale tady to není o nedostatku peněz ve zdravotnictví. V případě očkování je to jen a jen další trest pro neočkující rodiče a potažmo i ty děti.

Pod helsem "My Vám to blahodárné očkování dětí vnutíme za každou cenu!" již byl vymyšlen trest 10.000 Kč. Nepomohlo to, tak se vyhlásil i zákaz neočkovaných do školky. Nepomohlo to, tak se vymyslel další zákaz - na školu v přírodě/výlety a pod.. Kupodivu, ani to nepomohlo, tak Prumulu, který je mimochodem placen výrobcem vakcín napadla tato stupidní šaškárna s proplácením léčby neočkovaných děti rodiči.

A doufá, že je pod pohrůžkou případných přemrštěných zdravotních nákladů jaksi PŘINUTÍ tyto děti zaočkovat.

0 0
možnosti

Pamatuji se dobře na podobné debaty, očkovat či nikoliv, před lety, kdy se ukázalo, že nejenže je velmi nízká proočkovanost u zdravotníků, ale dokonce odmítl očkování i hlavní hygienik ve státu - tuším pan Vít se jmenoval ne? Je to jakoby Vám obchodník nabízel zboží, které by si sám nekoupil. Stát za problémy odmítal nést odpovědnost. Proč?

Rozlišovala bych určitě, na jaké nemoci se nechat očkovat - jednou jsem to udělala proti chřipce, chytla jsem jí jak z praku a 4 týdny jsem byla mimo. Totéž ovšem neplatí na nemoci typu dětská obrna, spalničky, tetanus. Mimochodem, naše skvělé zdravotnictví jeden čas dosti dlouho zrovna na tetanus nemělo vakcínu! Myslím, že do zdravotnictví se sype peněz dost, určitě by nemusely každý večer hlasatelky v různých TV vyzývat k solidaritě s otřesně jasnými případy, kdy by pojišťovny měly bez řečí pomoci. Jen vidět kam ty peníze jdou. Kolik drahých přístrojů leželo léta ve skladech, jen aby se odpisy dostaly do daňově uznávaných nákladů. Anebo aby se napakoval kdosi při nákupu. Pak to strašně křiví pohled na obětavou práci všech těch tisíců poctivých. Zdravím pane Chalupský, ale je to téma bez konce.

0 0
možnosti

Zdravím paní Šumová. Dávám Vám hvězdičku. Ano je to stále nekonečné téma, stejně jako nedostatek peněz ve zdravotnictví. Proto jsem se jen zamyslel nad tím, kde je vzít a nekrást. Nad tím se snad ještě nikdo nezamyslel? Přeju. Chalupský Pavel

0 0
možnosti
Foto

Spousta chytráků, kteří se jako dospělí nechtějí nechat očkovat třeba proti chřipce, by mohli takovou sankci ze strany lékařů a zdravotních pojišťoven chápat jako útok na Listinu základních práv a svobod. Někteří lidé mají zkrátka v ČR skálopevný pocit, že když tady konečně máme tu "svobodu a demokracii", že si mohou dělat, co chtějí. 8-o

0 1
možnosti

Jste trochu mimo mísu.

Zatím jsem se nenechal očkovat proti chřipce a dodnes žiji a ani jsem neměl žádnou nemocenskou. Naopak - u mé maminky se první očkování projevilo 14ti denní pracovní neschopností (nechala se ukecat, protože firma poskytla očkování zaměstnancům zdarma a v pracovní době - bylo to nepovninné!).

Samozřejmě jsem se nechal očkovat proti Tetanu. Tam jsou výhody jednoznačné. Ale nechat se očkovat proti kdejakému pr du, to se mi nechce. Obvzvlášť, když výrobce připouští jedno promile celkem hnusných vedlejších účinků :-P.

Za to, že se nechci oslabovat nějakou nákazou mě chcete trestat ? ;-D;-D;-D

0 1
možnosti

Je to prosté. Kdyby stát pojišťovnám zákonem neurčoval co musí, vše by se vyřešilo během krátké doby. Pojišťovna by stanovovala za jakých podmínek léčbu proplatí, tedy i soubor povinných očkování. Sice máme pojšťoven, že bysme je mohli vyvážet, ale liší se jen tím, že jedna jako bonus proplácí bazén a druhá vitamíny. I když, v našem eurounijním socialismu stejně nikoho umřít nenechají, ani když nemá zdravotní pojištění, natož nějaké očkování. Taková blbost, že?;-) Takže Lesany budou prudit dál.

0 1
možnosti

Zdravím a děkuji za názor. S názorem na pojišťovny plně souhlasím. Jistá míra solidarity je i výraz určité lidskosti. S tím také a nevydával bych to za eurosocialismus, ale za obyčejnou lidskost. Jen nesouhlasím se solidaritou s těmi, kteří si své zdraví vědomě poškozují, jak jsem psal feťáci, kuřáci, alkoholici atd. Chalupský Pavel

0 0
možnosti

Kuřáci a alkoholici si na léčení přispívají formou spotřební daně, feťáci stojí mimo zákon, tam je to spíš otázka soudnictví.

Neočkování jedněch navíc snižuje funkčnost očkování, a tedy ochranu, druhých. Takže je nebezpečné i společensky.

2 1
možnosti

Zdravím a děkuji za Váš názor. Myslím si, že kuřáci a alkoholici stojí tuto společnost mnohem více, než vydají na spotřební dani. Už to někdo i spočítal. A feťáci u nás nestojí mimo zákon. Užívat a držet drogy pro svoji potřebu v určitém množství není nezákonné, jen se nesmí drogy prodávat;-D. Chalupský Pavel

0 0
možnosti
Foto

Na to proč, je jednoduchá odpověď: Protože socialismus a když se to hodí vládnoucí kastě, tak selektivní.

0 0
možnosti

Zdravím a děkuji za názor. Chalupský Pavel

0 0
možnosti

Jedinkrát v životě, asi ve 30 letech, sjem se nechal očkovat proti chřipce. Takovou chřipku s tak těžkým průběhem jsem v životě nezažil. Tedy za mě, již nikdy. Co se týká povinného očkování dětí, bohužel, nad kvalitou vakcín a jejich vedlejšími účinky vítězí farmaceutická lobby.

1 7
možnosti
Foto

Evidentně existují i biootcové...

6 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS