Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Perte se a žerte se...viz: "La création du monde"

0 0
možnosti

Myslím, že je to všechno o odvaze. Nejen ti zlí sbírají odvahu ke špatnostem. Ono to také chce odvahu sebrat se, a zakročit proti nim. Odvahu a i síly. Většinou člověk lituje toho, co v životě neudělal víc, než toho, co provedl. Je to věc osobního uvažování sám nad sebou. Je to přesně tak, jak říkáte - zabíjí lhostejnost, možná ruku v ruce s chamtivostí a zbabělostí...

0 0
možnosti

Dovolím si citovat velkého herce pana profesora Radovana Lukavského: "Bůh stvořil svět a dal mu dokonalý řád – a kdo zavedl do světa neřád, byl člověk – obdarovaný svobodnou vůlí."

0 0
možnosti

Zdravím a děkuji za názor, se kterým mohu a rád souhlasím. Chalupský Pavel

0 0
možnosti

My, ateisté. z toho všeho pouze vynecháváme Boha, takže se na něj nevymlouváme, a vlastně ani nemůžeme. Se vším ostatním, co bylo ve Vašem blogu řečeno na téma lidstva samozřejmě naprosto souhlasím. Včetně té lhostejnosti ke zlu. I když ta by se dala možná rozebrat podrobněji. Nemyslím totiž, že by většina lidí byla lhostejných, otázkou spíše je, jaké jsou naše možnosti proti zlu aktivně zasáhnout - i to je možná na větší debatu. A samozřejmě to nemyslím jako nějaký alibismus.

0 0
možnosti

Zdravím a děkuji za Váš názor. I já jako ateista ve smyslu náboženského, jsem si dovolil otázat se Boha, neb i mnozí ateisti se k němu v průběhu života odvoláváme. Určitě by se dalo vše více rozepsat ale to není účelem a smyslem blogu. Je to jen "pouhé", kratinké zamyšlení se. Chalupský Pavel

0 0
možnosti

Krátké, ale výstižné...a za mne samozřejmě karma.

2 0
možnosti

Zdravím a děkuji za Váš názor. Chalupský Pavel

0 0
možnosti

Karma R^R^R^

Většina lidí ve svém velikášství a domýšlivosti hledá vinu všude jinde, jenom ne v sobě. Neúcta člověka k člověku (i k jeho názorům) se táhne celou historií, která podle toho také vypadá a je to samozřejmě i dnešním velkým problémem.

Každý by hned řešil a odsuzovali druhého, ale sám před svým vlastním prahem není schopen si zamést. Krásná slova nestačí, pouze SKUTKY jsou důležité. Změna by mohla nastat jen tehdy, pokud by začal KAŽDÝ nejprve sám od sebe.

Poslední větu píšu v kondicionálu, protože si myslím, že na to značné procento lidí, bohužel, prostě nemá.

3 0
možnosti

Zdravím a děkuji za Váš názor, který plně sdílím. Chalupský Pavel

0 0
možnosti

V roce 2008 režisér Andy De Emmony natočil film, který byl inspirován skutečným příběhem vězňů v Osvětimi. Film se jmenuje "Bůh přes soudem". Je to příběh mužů, kteří ve strašných podmínkách čekají v jednom z osvětimských baráků na smrt a začnou nahlas uvažovat o tom, jestli Bůh porušil smlouvu se svým lidem. A protože jsou mezi vězni lidé různých povolání, včetně lékařů, profesorů a právníků, rozhodnou se, že uspořádají s Bohem soud. Soud má svého předsedu, jsou zde žalobci, obhájci i svědkové obžaloby i obhajoby. Obžalovaným je Bůh.

Příběh vypráví starý muž, který zavedl svou malou vnučku na místo, kde před desítkami let prožil se svými druhy tolik utrpení. Ten soud nakonec Boha uznal vinným z toho, že porušil svou smlouvu a dopustil vyhlazení národa Izraelitů. Malá vnučka se na konci příběhu ptá svého dědy: "A jak to dopadlo?". A on jí odpověděl: "Stále jsme tady."

4 0
možnosti

Zdravím a děkuji za názor a tip na film. I když jej neznám, zkusím vyslovit možná kacířský názor, že lid izraelský právě díky tomuto utrpení, který na sebe vzal, došel tam, kam došli jeho předci při exodu z Egypta. Kde by jinak byli? Také si myslím, že Boha nelze soudit za činy, které jsme spáchali MY lidé. ON to připustil proto, že jsme stále v určitých věcech nepoučitelní. Moc rychle zapomínáme. Chalupský Pavel

0 0
možnosti

Zdravím a děkuji za názor. Chalupský Pavel

0 0
možnosti
Foto

Pravdivé R^

P.S. Totéž platí pro komunistické lágry, pro terorizmus, pro ruské agrese vůči sousedním menším zemím. Platí to velmi na naši dnešní lhostejnost a netečnost k utrpení jiných. A na nenávistný jazyk, který se řady lidí zmocnil a berou ho jako údajně "rozumný a normální". Ještě stále jsme se jako lidstvo nepoučili.

1 0
možnosti

Zdravím a děkuji za názor. Zlo je zlo a je jedno z jaké strany přijde. Chalupský Pavel

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS